CAT | GER | ENG | ESP

La Botera

Zona
D.O. Empordà

Tipus
Negre

Anyada
2013

Varietats
Samsó i Garnatxa de vinyes de 40 i 60 anys

Grau
14,6% vol.

Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.

Rendiment
La varietat Samsó de vinyes velles produeix al voltant de 3.000 Kg/ha i la Garnatxa

Situació de les vinyes
A la zona del Garrigal deMollet de Peralada a 50 m. alçada

Composició dels sòls
63% sorra, 23% llim i 14% argila. Presenten força pedra.

Verema
Raïm collit a mà en caixes de plàstic de 20 quilos i seleccionat, durant l’última setmana de setembre i la primera d’octubre. Conservació en fred del raïm durant 24 hores, raïm desrapat, maceració pre-fermentativa de 24 hores i fermentació a 24-26ºC durant 16 dies.

Criança
Criança curta de 6 mesos en fusta i embotellat des de l’octubre de 2014.

Nota de tast
Vi negre de color cirera intens amb matisos violetes, nítid i brillant d’intensitat mitja. En nas predominen les aromes especiades de pebre negre amb alguna nota balsàmica i de sotabosc. En boca l’entrada és càlida, amb un pas de boca agradable marcat per les notes de fruita madura i un final on predominen les notes de la criança en fusta.

 

Tags: