Roig Parals és el resultat de molts anys de dedicació i respecte a la terra i a la feina dels nostres avantpassats.

A finals del segle IXX la fil·loxera va arrassar la vinya del continent europeu, sent cap al 1872 quan arribava a Catalunya. La familia Roig va haver d’anar a treballar a les vinyes veïnes del Rosselló per poder guanyar-se la vida i aconseguir recursos per començar a replantar les seves pròpies vinyes altra vegada a partir del 1890.

Ràpidament es va trobar una solució a la plaga utilitzant ceps més resistents. Les espècies que produien més qualitat ja creixien localment a França i a Espanya. Es van empeltar en ceps americans més resistents i es van plantar per renovar la producció de vi. La família Roig va portar de França els empelts de Carinyena (també anomenat Carignane a França o Samsó a Catalunya), que encara cultivem avui. Les primeres plantes daten del 1890. Aquest llegat s’ha preservat fins avui amb esforç i perseverança per transformar aquell raïm en l’equilibrat i autèntic vi que ara us introduïm.

Roig Parals ha modernitzat aquella emprenedoria dels nostres avantpassats a les vinyes i al celler per continuar la tradició familiar. El cultiu orgànic i sostenible ens ajuda a aconseguir un fruit de màxima qualitat, on en el resultat final queda reflectit d’on prové aquest vi: de l’Empordà i de varietats autòctones.