Historia y Filosofia

A finales del siglo XIX la filoxera arrasó casi todo el continente europeo y la familia Roig se trasladó a los viñedos del sur de Francia en el Rosellón, para poder empezar otra vez de cero. A partir del 1896, el bisabuelo Quim comenzó a replantar las viñas que tenían en el Empordà, en Mollet de Peralada, que habían muerto a causa de la maldita plaga.

El Sansón fue la escogida principal, entonces por sus altos rendimientos pero hoy, controlando su producción nos da vinos con una frescura muy agradable y un perfil muy mediterráneo.

Nuestras viñas están situadas en la llanura de Mollet de Peralada, a 50 metros sobre el nivel del mar. Los suelos son de carácter arenoso con una mezcla minoritaria de arcilla y sedimentos fluviales. El clima mediterráneo da personalidad a nuestros vinos, con la tramontana como protagonista y una pluviometría anual bastante escasa.

Los Roig Parals hemos modernizado el que iniciaron nuestros antepasados, para poder continuar con la tradición familiar.

El 2005, en Santi Roig i la Mariona Parals començaven un somni, aquest era el de continuar tenint cura de les vinyes de més de 100 anys, que el besavi Quim havia replantat després de la fil·loxera.

Els vins han d’expressar el seu origen i per això sempre hem cregut en les varietats autòctones, sobretot el samsó, el macabeu i les garnatxes, que algunes daten des del 1896.

El conreu ecològic és un concepte molt important per a nosaltres, ens ajuda a aconseguir raïms de molt bona qualitat per fer vi que expressi el millor possible la nostra regió, el nostre clima i el nostre terreny.

La naturalesa i el temps ens manen, són els que cada anyada donaran vins que ens expliquen el que ha anat passant a la vinya. Aconseguir un equilibri elegant amb essència i personalitat, és el nostre principal objectiu.