Història i Filosofia

A finals del segle XIX la fil·loxera va arrasar quasi tot el continent europeu i la familia Roig es va traslladar a les vinyes del sud de França al Rosselló, per poder començar altra vegada de zero. A partir del 1896, el besavi Quim va començar a replantar les vinyes que tenien a l’Empordà, a Mollet de Peralada, que havien mort a causa de la maleïda plaga.
 
El Samsó va ser l’escollida principal, llavors pels seus alts rendiments però avui, controlant la seva producció ens dóna vins amb una frescor molt agradable i un perfil molt mediterrani.
 
Les nostres vinyes estan situades a la plana de Mollet de Peralada, a 50 metres sobre el nivell del mar. Els sòls són de caràcter sorrenc amb una barreja minoritària d’argila i sediments fluvials. El clima mediterrani dóna personalitat als nostres vins, amb la tramuntana com a protagonista i una pluviometria anual força escassa.
 
Els Roig Parals hem modernitzat el que van iniciar els nostres avantpassats, per poder continuar amb la tradició familiar.

El 2005, en Santi Roig i la Mariona Parals començaven un somni, aquest era el de continuar tenint cura de les vinyes de més de 100 anys, que el besavi Quim havia replantat després de la fil·loxera.

Els vins han d’expressar el seu origen i per això sempre hem cregut en les varietats autòctones, sobretot el samsó, el macabeu i les garnatxes, que algunes daten des del 1896.

El conreu ecològic és un concepte molt important per a nosaltres, ens ajuda a aconseguir raïms de molt bona qualitat per fer vi que expressi el millor possible la nostra regió, el nostre clima i el nostre terreny.

La naturalesa i el temps ens manen, són els que cada anyada donaran vins que ens expliquen el que ha anat passant a la vinya. Aconseguir un equilibri elegant amb essència i personalitat, és el nostre principal objectiu.