Camí de Cormes negre
El raïm Samsó dels nostres ceps centenaris i la cura en el treball a la vinya, fan del Camí de Cormes un vi únic, autèntic i excepcional.
Tipus
Negre D.O. Empordà, 2021.
Varietat
100% Carinyena de vinya centenària.
Clima
Mediterrani, amb forts vents secs del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.
% Vol Ph
14,5% 3,5
Rendiment
La parcel•la plantada al 1896 produeix uns 3.100Kg.
Situació de la vinya
Terreny pla, 50 msm.
Composició del sòl
63% sorra, 23% llim y 14% argila. Força pedregós.
Verema
Raïm collit i seleccionat a mà en caixes de 20 kg durant els dies 7 i 8 d’octubre de la finca El Peixet.
Vinificació
Conservació del raïm en fred durant 24 hores. Raïm desrapat i maceració prefermentativa en fred durant 48 hores a 10oC. Fermentació en contacte amb les pells durant 25 dies entre 24 i 26oC de temperatura.
Criança
14 mesos en bótes de roure francès de 225 litres de capacitat. Embotellat el Febrer de 2023.
Camí de Cormes blanc
Tipus
Blanc criança, D.O. Empordà, 2022.
Varietats
Garnatxa blanca i Macabeu.
Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.
% Vol Ph
14% 3,32
Rendiment
Uns 5.500 Kg/ha
Situació de les vinyes
Terreny pla a 50 m. alçada.
Composició del sol
66% sorra, 20% llim i 14% argila.
Verema
Raïm collit i seleccionat a mà en caixes de 20kg a principis de setembre.
Vinificació
Fermentat entre 16 i 20 graus en botes de roure francès.
Criança
El vi està en contacte amb les lies durant 3 mesos en botes de roure francès de 225 litres. Embotellat a l’agost de 2023.
Camí de Cormes Garnatxa roja
Tipus
Blanc criança, D.O. Empordà, 2022.
Varietat
100% Garnatxa roja
Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.
% Vol | Acidesa total
14% | 4.78 g/l ac. tartaric
Rendiment
Uns 4.000 Kg/ha
Situació de les vinya
Terreny pla a 50 m. alçada.
Composició del sols
66% sorra, 20% llim i 14% argila.
Verema
Raïm collit i seleccionat a mà en caixes de 20 kg, a mitjans de setembre.
Vinificació
Treball amb les pells i fermentació posterior.
Criança
El vi està en contacte amb les mares durant 3 mesos en bota de roure francès de 225 litres i una part en dipòsit. Embotellat al juny de 2023.