Camí de Cormes negre
El raïm Samsó dels nostres ceps centenaris i la cura en el treball a la vinya, fan del Camí de Cormes un vi únic, autèntic i excepcional
Tipus
Negre D.O. Empordà, 2017
Varietat
100% Carinyena de vinyes centenàries
Clima
Mediterrani, amb forts vents secs del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.
% Vol Ph
14,5% 3,5
Rendiment
Una de les parcel•les plantada al 1896 produeix uns 3.100Kg / ha i l’altra de 1900 uns 3.500Kg / h.
Situació de les vinyes
Terreny pla, 50 msm.
Composició del sòl
63% sorra, 23% llim y 14% argila. Força pedregós.
Verema
Raïm collit i seleccionat a mà en caixes de 20 kg durant els dies 7 i 8 d’octubre de la finca El Peixet
Vinificació
Conservació del raïm en fred durant 24 hores. Raïm desrapat i maceració prefermentativa en fred durant 48 hores a 10oC. Fermentació en contacte amb les pells durant 25 dies entre 24 i 26oC de temperatura.
Criança
14 mesos en bótes de roure francès de 225 litres de capacitat. Embotellat des de l‘agost de 2019.
Camí de Cormes blanc
Tipus
Blanc criança, D.O. Empordà, 2020
Varietats
Garnatxa blanca i Macabeu
Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda
% Vol Ph
14% 3,32
Rendiment
Uns 5.500 Kg/ha
Situació de les vinyes
Terreny pla a 50 m. alçada
Composició del sol
66% sorra, 20% llim i 14% argila
Verema
Raïm collit i seleccionat a mà en caixes de 20kg a principis de setembre
Vinificació
Fermentat entre 16 i 20 graus en botes de roure francès
Criança
El vi està en contacte amb les lies durant 3 mesos en botes de roure francès de 225 litres. Embotellat a l’abril de 2020
Camí de Cormes Garnatxa roja
Tipus
Blanc criança, D.O. Empordà, 2020
Varietat
100% Garnatxa roja
Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.
% Vol | Acidesa total
14% | 4.78 g/l ac. tartaric
Rendiment
Uns 4.000 Kg/ha
Situació de les vinya
Terreny pla a 50 m. alçada
Composició del sols
66% sorra, 20% llim i 14% argila
Verema
Raïm collit i seleccionat a mà en caixes de 20 kg, a mitjans de setembre
Vinificació
Treball amb les pells i fermentació posterior
Criança
El vi està en contacte amb les mares durant 3 mesos en bota de roure francès de 225 litres i una part en dipòsit.