La Botera

La Botera

Tipus
Negre D.O. Empordà, 2019.

Varietats
Carinyena i garnatxa negra.

Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.

Presentació
Ampolles de 75cl i 1,5l.

% vol
14,50%

Producció d’ampolles
11.000

Rendiment
La varietat Samsó de vinyes velles produeix al voltant de 3.500 Kg/ha i la Garnatxa 4.000 Kg/ha

Situació de les vinyes
A la zona del Garrigal de Mollet de Peralada a 50 m. alçada.

Composició dels sòls
Sorrenc, argilós i al·luvial.

Verema
Raïm collit i seleccionat a mà durant l’última setmana de setembre i la primera d’octubre.

Vinificació
Conservació en fred del raïm durant 24 hores, raïm desrapat, maceració pre-fermentativa de 24 hores i fermentació a 24-26ºC durant 16 dies.

Envelliment
9 mesos en bótes de roure francès de 225 litres.

Nota de tast
Predominen els aromes de criança, fruita negre madura i un punt especiat. Boca: cos, estructura i persistència mitja.