Mallolet

Un vi jove de vinyes velles

Mallolet negre

Tipus
Negre D.O. Empordà, 2022.

Varietats
Carinyena i Garnatxa negra.

Tipus de sol
Sorrenc, argilós i al·luvial.

Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.

Presentació
Ampolles de 75 cl.

% vol
14%

Producció d’ampolles
11.000

Rendiment
Carinyena de vinyes velles 4.000 Kg/ha. i garnatxa negra uns 5.000 Kg/ha. 

Situació de les vinyes
A la plana a 50m. alçada.

Composició dels sòls
63% sorra, 23% llim i 14% argila. Presenten força pedra.

Verema
Raïm collit i seleccionat a mà. La Garnatxa negra a partir del 25 de setembre i la Carinyena la primera setmana d’octubre.

Vinificació
Conservació en fred del raïm durant 24 hores. Raïm desrapat, maceració en fred durant 24 hores, posterior fermentació entre 24 i 26 °C amb les pells durant 6 dies.

Criança
Ha reposat 5 mesos en dipòsits d’inoxidable.

Nota de tast

Vi negre jove i lleuger amb notes de fruites del bosc, amb un final amable. Mallolet negre, és el nostre vi negre jove de cupatge tradicional empordanès. La carinyena de vinyes velles ens dóna l’amplada i la llargada en boca, la garnatxa negra ens aporta el volum.

Mallolet blanc

Tipus
Blanc D.O. Empordà, 2024.

Varietats
Macabeu i Garnatxa blanca.

Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.

Presentació
Ampolles de 75 cl.

% vol
13,50%

Producció d’ampolles
6.500

Rendiment
El Macabeu uns 4.000 Kg/ha i la Garnatxa blanca 4.500 Kg/ha.

Situació de les vinyes
En pendent suau 70 msm i al pla 50m alçada.

Composició dels sòls
Sorrenc, argilós i al.luvial.

Verema
Raïm collit i seleccionat a mà els dies 7 i 8 de setembre.

Vinificació

Conservació en fred dels raïms durant 24 hores.
Maceració pre-fermentativa en fred durant 6 hores.
Fermentació controlada a 16ºC i posterior contacte amb les mares durant 3 mesos en dipòsit.

Nota de tast

El Mallolet blanc, és el vi blanc jove del nostre celler, fresc i amb una llargada singular, la garnatxa blanca de vinyes joves ens dona les notes de fruita blanca i l’acidesa marcada, el macabeu de vinyes velles ens aporta la llargada i profunditat en boca.

 

Mallolet rosat

Tipus
Rosat D.O. Empordà, 2024.

Varietats
100% Garnatxa negra.

Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.

Presentació
Ampolles de 75 cl.

% vol
13,50%

Producció d’ampolles
4.000

Rendiment
Garnatxa negra uns 5000 Kg/ha.

Situació de les vinyes
Al pla a 50m d’alçada.

Composició dels sòls
Sorrenc, argilós, al·luvial i sílex.

Verema
Raïm collit i seleccionat a mà a partir del 16 de setembre.

Vinificació

Conservació en fred del raïm durant 24 hores. Entrada de raïm a la tina d’inoxidable, i posterior sagnat del dipòsit.
Most flor fermentat a temperatura controlada i criança en inoxidable fins al dia d’embotellar.

GRAN VINARI D’OR 2023

Nota de tast

Aroma intens i complex amb predomini de fruita vermella.

La garnatxa negra de vinyes joves ens dona acidesa i verticalitat, és un vi fàcil de beure, lleuger i llaminer. Perfecte per maridar amb plats molt diversos, des d’un aperitiu a un àpat sencer.