Mallolet negre
Tipus
Negre D.O. Empordà, 2019.
Varietats
Carinyena i Garnatxa negra.
Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.
% vol
14%
Rendiment
Carinyena de vinyes velles 4.000 Kg/ha. i garnatxa negra uns 5.000 Kg/ha.
Situació de les vinyes
A la plana a 50m. alçada.
Composició dels sòls
63% sorra, 23% llim i 14% argila. Presenten força pedra.
Verema
Manual a partir del 25 de setembre.
Vinificació
Conservació en fred dels raïms durant 24 hores. Raïm desrapat, maceració en fred durant 24 hores i posterior fermentació entre 24 i 26ºC amb les pells durant 6 dies.
Criança
Ha reposat 5 mesos en dipòsits d’inoxidable.
Mallolet blanc
Tipus
Blanc D.O. Empordà, 2022.
Varietats
Macabeu i Garnatxa blanca.
Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.
% vol
13,50%
Rendiment
El Macabeu uns 4.000 Kg/ha i la Garnatxa blanca 4.500 Kg/ha.
Situació de les vinyes
En pendent suau 70 msm i al pla 50m alçada.
Composició dels sòls
68% sorra, 17% llim i 15% argila.
Verema
A mà ben aviat al matí durant les dues primeres setmanes de setembre.
Vinificació
Conservació en fred dels raïms durant 24 hores. Maceració
pre-fermentativa en fred durant 6 hores. Fermentació controlada a 16ºC i posterior contacte amb les mares durant 3 mesos en dipòsit.
Mallolet rosat
Tipus
Rosat D.O. Empordà, 2022.
Varietats
100% Garnatxa negra.
Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.
% vol
13,50%
Rendiment
Garnatxa negra uns 5000 Kg/ha.
Situació de les vinyes
Al pla a 50m d’alçada.
Composició dels sòls
68% sorra, 17% llim i 15% argila.
Verema
A mà ben aviat al matí durant les dues darreres setmanes de setembre.
Vinificació
Conservació en fred dels raïms durant 24 hores. Premsem els raïms a baixa pressió i deixem fermentar el most a 16ºC.