Mallolet

Un vi jove de vinyes velles

Mallolet negre

Tipus
Negre D.O. Empordà, 2017

Varietats
Samsó i Garnatxa negra

Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.

% vol
14%

Rendiment
Samsó de vinyes velles 4.000 Kg/ha. i garnatxa negra uns 5.000 Kg/ha. 

Situació de les vinyes
A la plana a 50m. alçada.

Composició dels sòls
63% sorra, 23% llim i 14% argila. Presenten força pedra.

Verema
Manual en caixes de 20 quilos a partir del 25 de setembre.

Vinificació
Conservació en fred dels raïms durant 24 hores. Raïm desrapat, maceració en fred durant 24 hores i posterior fermentació entre 24 i 26ºC amb les pells durant 6 dies.

Criança
Ha reposat 5 mesos en dipòsits d’inoxidable i ha estat embotellat març de 2018.

Mallolet blanc

Tipus
Blanc D.O. Empordà, 2017

Varietats
Macabeu i Garnatxa blanca

Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.

% vol
13,50%

Rendiment
El Macabeu uns 4.000 Kg/ha i la Garnatxa blanca 4.500 Kg/ha 

Situació de les vinyes
En pendent suau 70 msm i al pla 50m alçada.

Composició dels sòls
68% sorra, 17% llim i 15% argila.

Verema
A mà ben aviat al matí durant les dues primeres setmanes de setembre. S’utilitzen caixes de plàstic de 20 quilos.

Vinificació
Conservació en fred dels raïms durant 24 hores. Maceració
pre-fermentativa en fred durant 6 hores. Fermentació controlada a 16ºC i posterior contacte amb les mares durant 3 mesos en dipòsit.

Criança
Embotellat des del març de 2018.

Mallolet rosat

Tipus
Rosat D.O. Empordà, 2017

Varietats
100% Garnatxa negre

Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.

% vol
13,50%

Rendiment
Garnatxa negra uns 5000 Kg/ha.

Situació de les vinyes
Al pla a 50m d’alçada.

Composició dels sòls
68% sorra, 17% llim i 15% argila.

Verema
A mà ben aviat al matí durant les dues darreres setmanes de setembre. S’utilitzen caixes de plàstic de 20 quilos.

Vinificació
Conservació en fred dels raïms durant 24 hores. Premsem els raïms a baixa pressió i deixem fermentar el most a 16ºC.

Criança
Embotellat des del març de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Menú