La Botera

La Botera

Tipus
Negre D.O. Empordà, 2019.

Varietats
Samsó i Garnatxa de vinyes de 40 i 60 anys.

Clima
Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.

% vol
14,50%

Rendiment
La varietat Samsó de vinyes velles produeix al voltant de 3.500 Kg/ha i la Garnatxa 4.000 Kg/ha

Situació de les vinyes
A la zona del Garrigal de Mollet de Peralada a 50 m. alçada.

Composició dels sòls
63% sorra, 23% llim i 14% argila. Presenten força pedra.

Verema
Raïm collit i seleccionat a mà en caixes de 20 quilos, durant l’última setmana de setembre i la primera d’octubre.

Vinificació
Conservació en fred del raïm durant 24 hores, raïm desrapat, maceració pre-fermentativa de 24 hores i fermentació a 24-26ºC durant 16 dies.

Criança
9 mesos en bótes de roure francès de 225 litres de capacitat.